Uitnodiging “Dance the war is over”

UITNODIGING ‘Dance the war is over’

Flashmob voor Syrië, afscheid dansafdeling Stichting en start nieuwe Balltschool !

Op zaterdag 22 juni zullen 75 dansers in de leeftijd van 8 t/m 68 jaar het publiek in Oostburg verrassen met de flashmob ‘Dance the war is over’. Dit is de laatste dansuitvoering onder de vlag van de Stichting Welzijn West Zeeuws Vlaanderen, daarna sluit de afdeling Kunst Educatie haar deuren. De dansers brengen in een stoet de balletvloer, waar zij jaren op hebben mogen dansen in Den Hoekzak, terug naar de eigenaar het Ledeltheater om vervolgens het afscheid te vieren met een choreografie. Met deze flashmob vieren zij de doorstart van de dansafdeling onder de naam Balletschool Anita Bekers maar ook zetten zij zich in om geld in te zamelen voor Save The Children. Zo brengen zij door middel van dans een aantal verdrietige gebeurtenissen samen en  laten zij zien dat het eenvoudig is om met elkaar bij te dragen aan een rechtvaardige wereld.  De flashmob start om 13.00 uur op het trottoir tegenover het Ledeltheater.

Dance The War is Over van de Nederlandse band Handsome Poets was dit jaar het themalied van het Bevrijdingsfestival. Op dit nummer hebben de dansers uit de gemeente Sluis een bijzondere choreografie voorbereid. In samenwerking met Switch zetten de dansers zich in voor Millenniumdoel 2: Alle kinderen naar school. Onderwijs is zo vanzelfsprekend in Nederland. Maar wist u dat in bijvoorbeeld ontwikkelingslanden miljoenen kinderen nog niet naar school gaan. En bijna de helft van alle kinderen die niet naar school gaan, kunnen niet naar school omdat er een oorlog of conflict in hun land woedt.

Met deze choreografie willen de dansers aandacht vragen voor de situatie van kinderen in Syrië. Sluit je ook aan bij deze actie van de dansers en steun de onderwijsprojecten van Save the Children.

U bent van harte uitgenodigd om te genieten van een swingende choreografie met een boodschap. Natuurlijk vieren wij ook de doorstart van de dansafdeling. Na 18 jaar op professioneel niveau de dans en balletlessen te hebben verzorgd gaan wij verder onder de naam Balletschool Anita Bekers. De balletschool in West Zeeuws Vlaanderen waar u niet om heen kunt als het om dans gaat.

Vriendelijk groet, Anita Bekers